Association of İnternational Publisher
Yazım Kuralları
Uygulamaların Malzeme Karakterizasyonu Dergisi'nde yayınlanmak üzere makale hazırlarken lütfen aşağıdaki talimatları izleyin. (Talimatların Türkçe versiyonu mevcut ise basılı sayının belirtilen sayfalarında yer almaktadır.)
Başvurular web sitesi üzerinden kabul edilmektedir. Orijinal yazılar İngilizce veya Türkçe olarak dijital ortamda hazırlanmalıdır.
Tercih edilen satır aralığı 1,5, ana yazı tipi boyutu ise 11 puntodur. Makalenin uzunluğu en fazla 40.000 karakter olmalıdır (grafikler ve şekiller hariç).
Gönderim, çalışmanın daha önce yayınlanmadığını ve şu anda başka bir yerde yayınlanmasının düşünülmediğini gösterir.
Journal of Material Characterization of Applications'da yayınlanmak üzere gönderilen bir makalenin telif hakkı otomatik olarak Yayıncılara devredilir.
Aynı yazarların daha önceki çalışmalarından alınan tablo veya grafikler, eğer varsa, açıkça belirtilmeli ve ilgili yeniden yayınlama izinleri yazarlar tarafından alınmalıdır.
Değerlendirilen her yazı, kopya düzenlemesinden ve hakem değerlendirmesinden geçecektir.
Derginin Yayın Kurulu, bir makalenin yayınlanmasına ilişkin nihai kararı verir.
Orijinal araştırma makaleleri için benzerlik indeksi %15-20'yi geçemez.
Makalenizin bölümlerini aşağıdaki gibi düzenleyin:
Başlık ayrıntıları (çalışmanın başlığı, yazarların adları, bağlı oldukları kurumlar, kurumlar ve adresler).
İletişim amacıyla en az bir yazarın e-posta adresini ekleyin.
Kısa bir İngilizce özet (en fazla 270 kelime), ardından üç ila beş anahtar kelimeden oluşan bir liste.
Sayılarla bölümlere ayrılabilen ana metin (ör. 1, 2.1, 2.2.1 vb.).
Metnin alıntı sırasını da içeren bibliyografik referansların listesi. Uygun sayıları metin içinde köşeli parantez içine yerleştirin, örneğin [2, 3].
Tüm referanslar Latin karakterlerinde olmalıdır (gerekirse tercüme edilebilir veya harf çevirisi yapılabilir).
Belirtilen noktalama işaretlerine ve stil kurallarına uyduğunuzdan emin olarak aşağıdaki örnek referansları görüntüleyin.
Başlıklar da dahil olmak üzere tablolar ayrı sayfalarda. Tabloları alıntılandıkları metin sırasına göre ardışık olarak numaralandırmak için Arap rakamları kullanılır; örneğin Tablo 2.
Gerekli tüm metinsel bilgileri içeren ayrı sayfalara yerleştirilmiş grafikler ve şekiller. Yayıncının grafikleri veya şekilleri değiştirmeyeceğini veya yeniden çizmeyeceğini unutmayın.
Her eser siyah beyaz olarak yayınlanacaktır.
Metinde şekiller Arap rakamlarıyla gösterilen sıraya göre anılır ve ardışık olarak numaralandırılır. Şekiller bir cümleye başlamadığı sürece Şekil 3 olarak kısaltılır, örneğin Şekil 3.
Şekiller için başlık listesi.
Şekil, grafik ve tablo oluştururken lütfen dergide eser son haline getirildiğinde metnin okunabilmesi için uygun yazı tipi boyutunu seçiniz.
Bu, sütun genişliğinde (3,3 inç veya 84 mm) veya sayfa genişliğinde (6,9 inç veya 175 mm), dikey yönde olmalıdır.
Sayfada dikey yönlendirmeye izin verilmiyor.
Bir kısaltma bir metinde ilk kez geçtiğinde her zaman tam olarak açıklanmalıdır.
Sayılı denklemler farklı bir satıra yazılır.
Standart gösterimde dizilmiş olan matematiksel semboller, değişkenler ve italik harflerle, vektörler ve diziler kalın harflerle ve standart işlevler (sin, exp, vb.) normal harflerle yazılmıştır.
Farklı miktarları belirtmek için tek karakterler kullanın. Eğik olmayan karakter alt ve üst simgeleri kullanılıyorsa sözcük kısaltmalarını belirtmelidir.
Kök işaretlerinden kaçınmak için kesirli üsleri kullanmayı düşünün. Ayrıca, lütfen tuhaf sembollerden ve asal sayıların, şapkaların, çubukların, alt ve üst simgelerin aşırı kullanımından uzak durun.
Metindeki denklemlere atıfta bulunurken denklem numaralarını parantez içine alın Denklem (2) gibi.
Tüm Yunanca harflerin, diğer sembollerin, alt ve üst simgelerin netliğini doğrulayın. Gerekirse bunları yazıda belirtin.
İtalik v, w harflerini Yunanca u, w harflerinden ayırın. DOC(X), kopya düzenleme için kabul edilen dosya formatıdır. Şekillerin her birinin kendi dosyası olmalıdır.
TIFF, PNG, PostScript ve PDF, grafik dosyaları için en çok tercih edilen formatlardır (çözünürlük 300 dpi'den düşük olmamalıdır).
Örnek Referanslar
(Dergi makalesi)
[1] A. F. Qasrawi, A. A. Hamarsheh, Structural, optical and electrical properties of band-aligned CdBr2/Au/Ga2S3 interfaces and their application as band filters suitable for 5G technologies, J. Electronic Materials 32, 1-12 (2022).
[2] E. İ. Sahin, Microwave electromagnetic shielding effectiveness of ZnNb2O6-chopped strands composites for radar and wideband (6.5-18 GHz) applications, Lith. J. Phys. 62(3), 161-170 (2022).
[3] Ch. Maeda, P. Kim, S. Cho, J. K. Park, J. M. Lim, D. Kim, J. Vura-Weis, M. R. Wasielewski, H. Shinokubo, and A. Osuka, Large porphyrin squares from the selfassembly of meso-triazole-appended L-shaped mesomeso-linked ZnII-triporphyrins: Synthesis and efficient energy transfer, Chem. Eur. J. 16(17), 5052–5061 (2010).
(Alternatif makale referansı (tek tip kullanılacak))
[4] P. K. Siwach, H. K. Singh, and O. N. Srivastava, Low field magnetotransport in manganites, J. Phys. Condens. Matter 20, 273201 (2008), https://doi. org/10.1088/0953-8984/20/27/273201
(Düzenlenmiş bir kitaba veya konferans bildirisine katkı)
[5] Th. Foerster, in: Modern Quantum Chemistry, Vol. 3, ed. O. Sinanoglu (Academic Press, New York, 1965) pp. 93–137.
[6] Ruland, Chemistry and Physics of Carbon, Vol. 4, eds. P. L. Walker (M. Dekker, New York, 1968) pp. 1-84.
[7] R. Bacon, Carbon Fibers From Rayon Precursors, in Chemistry and Physics of Carbon, Vol 9, eds. P. L. Walker, P. A. Thrower (M. Dekker, New York, 1973) pp. 1-102.
(Kitap)
[8] L. Allen and J. H. Eberly, Optical Resonance and Two-Level Atoms, 2nd ed. (Wiley, New York, 1975).
[9] E. İ. Şahin, M. Emek, J. E. F. M. Ibrahim, Instrumental measurements laboratory, 1st ed. (Iksad Publishing House, Ankara, 2023).